Sivut

lauantai 7. syyskuuta 2013

Tipusia!

Meidän Piia-kana päätti viettää elokuutaan hautoen ja viikko sitten kuoriutui viisi pirteää tipusta. Nämä kuvat on otettu keskiviikkona jolloin ne olivat 4 päivän ikäisiä ja todella vaikeita kuvata. Emoa saa varoa kun on vähän puolustuskannalla,valoa vähän niukasti ja tiput kohtuu nopeita liikkeissään.



Sitten kun alkaa liikaa jännittämään on hyvä pujahtaa äipän mahan alle turvaan ja kurkkia sieltä. Tiput käyvät joka päivä rohkeammiksi ja ovat niin hauskan näköisiä matkiessaan emoa kaikessa. Meillä emo ja tipu ovat samassa tilassa muitten kanojen (2kpl) ja kukon kanssa mutta eivät pääse vielä ulkoilemaan kun täytyisi pystyä hyppäämään pölkyn päälle, että pääsisi kanalan luukulle ja ulos. Isompana tipuna sitten! Ruokahalu tällä porukalla on valtava ja kyllä huomaan kun jengi on käynyt murkinoimassa. Vesi kuppi on puruja täynnä ja ruoka-astiat myllättynä. 



2 kommenttia:

  1. Oi miten ihania!! Kiitos kuvista :) ...siis emailiin tulleista :)

    VastaaPoista
  2. Eipä kestä kiitellä! Luulin ensin että ne oli kadonnut kamerasta mutta löytyivät sittenkin. Ne meidän kuvat on kadonneet. Vai otettiinko ne mun kameralla? En muista yhtään. Oli ilmeisesti liian rankka tapaaminen... :)

    VastaaPoista